10. 1. 2008

Kennedy space center

V minulem tydnu jsem se kouknul do par sousednich mest a do Miami a na podrobnejsi prohlidku Miami Beach. Taky jsem navstivil jednoho nahodneho znameho mych rodicu. Se ukazalo, ze se zajima o techniku, stavi letadla, venuje se zavodnim autum.....no skoda, ze sem se k nemu nedohrabal driv. :( Muzu potvrdit to, co tu par lidi rika, ze Florida je cela uplne stejna. Aspon me to tak taky pripada. Jedine Maiami Beach bylo trochu jine a to jen proto, ze to je narvany turistama, drazsi, umelejsi a pravdepodobne mesto vic investuje do rozvoje nez jinde.
Zitra vyrazime smer Kennedy space center (coz je to misto odkad startujou vesmirne programy NASA). Takze prej uvidime raketoplany a rakety a kosmonauty a naky dalsi turisticky votrociny. Na cestu mame pujceny asi nejmensi auto z cely Floridy. Je to nakej malej zmetek....neco na styl renaulta Clio. Takovy auta se tu vubec nevedou. Nekolik lidi se uz ptalo co to mame za auto. :) Podle toho jak to jede to ma asi mensi motor nez 2.0 litru, coz je taky nevidane! Mozna ze to je i 1,6 L. Ale pro nasi cestu okolo 1000Km nepotrebujem motor jako hovado. Zvlast, tady na tech hovadsky velkych silnicich, kde se jede prekticky porad rovne a kopce tu taky nemaj. Ale oni na to ty amici casem taky prijdou, jen jim to jeste chvili potrva. Zvlast s jejich uvazovanim. Slovo LOGIKA je pro vetsinu z nich neco jako slovni rebus. Nechci je nejak urazet, ale opravdu tu obecna vzdelanost a schopnost uvazovani o cemkoliv docela dost pokulhava. Ale to jsou veci, ktery na prvni pohled clovek nezjisti. Proste je to tak se vsim.
Napr: Na ceste jsem pichnul kolo v bicyklu. Opravili mi ho. Ale zadni kolo zpet vmontovali nakrivo. Po reklamaci ho jiny borec dal spravne ale z nejakeho neznameho duvodu me "poladil" prehazovacku tak, ze se skoro nedalo jet. By se reklo nahoda, ale NE! Takle to tu je se vsim. Mozna to je jine v jinych koutech USA, ale ne tady.

3 komentáře:

Apin řekl(a)...

no jo amíci ... je to banda idiotů !
mimochodem, doporučuji shlédnout tohle video

a pošlete to dál !

Martin řekl(a)...

Takže přijdeš třeba k zubaři a oni Ti udělaj ultrazvuk nohy, ... to je dobrý :), to video je taky good, ... prej americá kolonie, debilové!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Pavle, napis neco z Kennedy center, to by me zajimalo moc, co tam ukazou .... Jinak Am. ignoranti: já nemyslím, že na něco příjdou, jak pises (ignorant vesmes na nic moc neprijde a jeste s takovym prezidentem, co maji ted zvoleneho :-) :-) ale vysvětlejí jim to Číňani, ti je převálcují, ale bohužel i s náma :-). Ted to zrovna vypada, ze nas stahnou do celkoveho pruseru s padajicimi burzami, zda se, ze se to od nich (od Tebe) dostalo uz hodne i sem a ti co tomu rozumeji tak nejsou klidni... tak uvidime. Tak si to tam jeste zatim uzij :-) :-). MHeb