7. 5. 2009

Ubud, stale Ubud

Dnes rano jsem se vzbudil se silou mouchy. Puvodni plan byl dojet na skutru na severni pobrezi Bali, ale holt priroda byla mocnejsi. Pul dne jsem prospal pul dne tak nejak probloumal. Rizek sel vecer na masaz, sel bych taky, ale fakt nemam sil ani na to. Pres den jsme byli na mistnich trhach, kde maji spousty vyrezavanych veci, sarongu, a vubec vseho od ryze az po mobily. Samozrejme i dostatecne kycovite obrazy pro turisty apod... Ted sem vzal skutra a jeste se dokopal nekam dojet. Nasel jsem Indonezskeho MCdonallda...nejdrazssi menu za 17tis me potesilo. Tady v centru ubudu se clovek moc normalne za 17tis nenaji, pze vsechno je vorozsotvany pro "bohaty bily turisty". Restaurace co jsou i pro mistni, tak maji vzdy  dva az tri jidelaky. To kvuli odstupnovani cen. Napr Nasi Gorang (nejcastejsi kure s ryzi) muze byt za 12tis i za 45tis.
Taky tu byl stanek s muzikou, tak sem koupil par CDcek s mistnima hitovkama. Uz se tesim, az to u nas nekomu pustim! Pokud by jste si tu nekdo chtel kupovat boty, tak do velikosti 42 neni problem. 43 obcas nekde. 44 nemaj.
Zitra koupime listek zpet na pobrezi do Kuty. Da se jet bud mistni dopravou Bemo (dodavecka, co se do ni nastosuje asi 15lidi vcetne slepic a vseho mozneho) nebo turisticky shuttlem. Ten je asi 5x drazsi, ale rychlejsi. Zase je ale clovek ochuzen o zazitky. Kazdopadne zitra nejak odpo se ubytujem v Kute. V sobotu letecky presun zpet do Malajsie. Pokud do ty doby seberu nejake sily, tak mam v planu skakat v nedeli po Kuale Lumpur a vecer trada na letadlo a dom... v pondeli rano snad doma. Na tech 17 dnu to je fakt nejak malo...

Žádné komentáře: