25. 12. 2011

Vanoce

Dalsi den poznavani travime na Boholu, jedeme na vyhlidkovou vez u pobrezi, z kter se nakonec vyklubal majak z roku 1729 ve stadiu dpolorozkladu. Tak se potom prepravujeme na nasem skutru co se uz pekne rozpada na Mag-Aso falls. Ve vodopadech su uzivamkupacku a cvachtacku, nema to chybu. Potom jeste prohlizime centrum mesta Tagbilaran, ale tam eeeneni nic extra. Vsudee zebraci co natahuji ruku. Tak jdeme alespon do fast foodu Jolly Bee, kde to zdrave asi neni, ale konecne si poradne narveme pupky.
24.prosince travime vyletem na dalsi ostrov Balicasan, kde davame dva ponory. Vlasne ja jen jeden, Sonajs dva. Dali jsme to do 18 metru a byla to fakt parada. Skoda jen ze jsem to nedal na dutiny a druhy ponor hned vzdavam. Sona hned po vynoreni dostala pochvalu ze je  skvely talent a hned za tim jeste nabidku na joxb dive mastera. Se nekdo ma:).
25.prosince brzo rano bereme bagly a jedem do pristavu smer ostrov Negros. Vsechnoqby bylo fajn, ale vanoce tu slavi 25. , takze nase lod nejede. Pekna podpasovka. Takze bereme hotel primo v Tagbilaranu ktery uz nam asi nema co nabidnout a davame tady vynuceny flakaci den, pocasi pod mrakem, takze ani na tu plaz to neni. Ale panuje tu vamnocni nalada a Mery Christmas nam dnes popralo urcite vic nez 100 lidi.

 Co nas zaujalo je udrzba travniku. Strihaji ho tu nuzkama co jsou u nas na zivy plot (pripadne nejakyma mensima nebo nozem), takze posekat kousek travniku je prace pro dva filipince na cely den. (ten druhy ostrihany travnik zameta kostetem)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

JE VIDĚT , ŽE JE PAVEL VELKÝ DOBRODRUH, PŘEJI MNOHO ZÁŽITKŮ A ŽÁDNÁ ZKLAMÁNÍ :O))