19. 12. 2011

den 3. a 4. troubeni

Vcera jsme prohlizeli historicke casti mesta. vetsinou z 16.stoleti. V jedne pevnosti meli na zdech "krasne" vyjevy prave z te doby - objevovani spanely. Evropani se zbranema, v pozadi lode, v popredi duchovni s knihou a domorodci klecici na zemi, to vse v kontrastu se vztycovanim krize. Na dalsim vyjevu temer to same,ale misto klecicich muzu tak byla rovnou cela horici vesnice. Kdopak ji asi tak zapalil? Asi je tady museli rezat co proto, do dneska tu je pres 90% vericich katoliku.

Taky jsme se pokouseli nekde zakoupit nejakeho jineho pruvodce, ale opet marne. Treba Czech Republic by meli. Ale Philippines na Filipinach proste neshanejte.

Zvlastni kapitola tady na Cebu je troubeni. Kdokoliv kdo ridi musi taky troubit. Troubi protoze jde predjizdet, predjizdi, odbocuje zastavuje, protoze vidi lidi co by mohl nabrat nebo ze se mu zda ze by mel troubit. Jedna ruka musi byt neustale na klaksonu pripravena troubit. Jednu ruka radi, druha troubi.

Pondeli dopoledne bereme svych pet svestek a dva banany a vyrazime do pristavu na lod smer ostrov Bohol a Panglao,kde bude snad trocha klidu a odpocinku a i nejaka ta plaz. Takze zatim ahoj - troubime spousty pozdravu! :-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nazdar Soniku, uz Paja ztratil, nebo minimalne zasantrocil a dlouho hledal nejake jizdenky? Jestli ne, tak to prijde! :-) Nejaky pruvodce, to je pohoda... Ahoj Pájiku, jak se mas? :-) Kdyby se Ti zdalo, ze rejpu, tak je to blbost! Koukejte si to tam poradne uzit a privezte trosku pohody. Cus Jirka

Anonymní řekl(a)...

Ahojda Jiriku! Zatim cestujem bez jizdenek,takze misto nich ztratil toho pruvodce,3x bryle a dneska malem helmu (kdyby pro ni neslezl z peknyho strmace:-) Uzivame co se da,diky! Do Cech prejem min. Vanocniho stresu a shonu a budem radi za kazde info...
Sonca