31. 12. 2011

Krasny Novy rok!

Po delsi odmlce,zapricenene snahou uprchrnout z velkych mest a tim padem odriznuti od Wifi,se opet ozyvame v novem roce,ktery odstartuje spoustu dulezitych okamziku.
28.12. se jen neradi loucime s vymakanym hotelem Harold (mozna i proto,ze tu neni zadny deutsche sprechen,kteri strasi Pavla vic,nez bubaci male deti:-) Na naseho vypujceneho skutra naskladame nase 2osoby, 2 krosny a 2 batohy,takze se da s prehledem rict,ze jsme naladeni na mistni prepravni zvyklosti.Busem "Ceres" (nesouci opravnene svuj nazev,pac vystihuje jizdu) se kodrcame na dalsi planovane misto a sledujeme cinnost mistnich z okynka busu-zatimco pani peclive vybira synkovi vsi,predjizdime tricykl,ze ktereho visi prase se svazanymi nohami nahoru. Chudak-uz to ma za sebou,pomyslim si,kdyz na me najednou prase mrkne.
Konecne prijizdime na vysnene misto-uzasne bungalovi,palmy,vsude bambus,prazdna plaz,v mori male ostruvky a skoro sami (az na par nemcu,cimz nabydeme podezreni,ze nase matrace bude obalena v igelitu).Nase domnenka byla spravna :-) presto tu stravime 2 uzasne dny a 30.12. vyrazime na sever,abychom se mohli preplavit na dalsi ostrov. Po nasem ubytovani ale Pavel zjistuje,ze jeho bolest na plicich a ucpane dutiny o sobe davaji cim dal vic znat a kupuje 3denni antibiotika,chudas :-(
31.12. opoustime ostrov cukrove trtiny a vyrazime do velkeho kosmopolitnoho mesta Iloilo.Vsude zavreno,draho a ani jedinej bilej...prochazime mestem,pripraveni aspon na malou Silvestrovskou kalbicku (Pavel s antibiotiky taky:-), ale vsude je mrtvo.K nasemu zklamani zjistujeme,ze dnes slavi filipinci Novy rok jen v rodinnem kruhu.Sakra! Kdo to mohl tusit?
Prochazime se mestem,az konecne potkavame 1.bile.Pavel se s nima da do reci a po otazce "Where are you from" odpovidaji "Czech republic"! Slava!Od setmeni az do 4h rano poslouchame ohnostroje. Tak takovouhle prehlidku barevnych svetel,tancicich po obloze, jsem teda jeste nezazila,bomba!
Budem radi za info z CR,jak jste slavili,jak se mate...doufame,ze skvele :-)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

to je tak krásné ,číst ty vaše zážitky, všechno nejlepší do Nového roku, hlavně štěstíčko , zdravíčko a moře lásky. Ty matrace oni asi nevybalují z přepravní folie, aby se nezničili nebo co, to je děs. pápá Hanka