29. 10. 2007

Vzbudil sem se na Floride

Pamatuju si, jak jsem vecer rekl, ze jdu spat a pak uz nevim. Po dlouhy dobe jsem si pripadal, jak kdyz se probouzim z bezvedomi a ne ze spanku. Docela sem koukal, kdyz me rano vzbudil Svycar, tak sem na nej v prvni chvili mluvil cesky a nechapal o co mu jde. Docela se divim, ze jsem vcera bez uhony dojel az na misto meho ubytovani. Jeste dneska jsem dost mimo. Vcera jsem jel z letiste Fort Louderdale {to je to mesto kde ted budu chvili bydlet} autobusem na centralni busove nadrazi. I v busu pokracovali moje jazykove bariery {zacaly uz na letisti v Mnichove}, kdyz jsem se ptal kolik zaplatim a rekli me asi 4x wanaqv , tak sem asi na podesaty dostal vysvetleni ze to je one and quater = 1,25dolar. Ve finale sem mel jen 5ti dolar a prej autobusaci nerozmenujou. Ale to uz jsme jeli, tak me vzal gratis. Na centralu jsem se chtel zorientovat a dojet busem az na ubytko, ale kompletni bus plan nemaji zamalovany v mape a mapa nesla koupit, tak sem s tim mym plankem ve velkem meritku z mapquest.com byl v haji. Jel sem tagem za 7dolacu. To me vcelku potesilo, protoze skola mi tuto dopravu nabizela neco pres litr. Dneska sem taky poridil mesicni jizdenku na bus. Sleva 22$ diky falesnemu ISICu me docela potesila :}. Uz min me potesilo, ze nez jsem ji poprve stihnul pouzit, tak sem ji nemel!!! Proste nikde. O cca pul hodky dyl sem se rozhodnul jit se zeptat tam, kde jsem ji kupoval, esi sem si ji vubec vzal {samozrejme, ze jsem to povazoval, za zbytecne, ale treba by tam zrovna byl nejaky poctivy vul jako ja, ktery sem vcera nejaky cernosce zachranil telefon,ktery nechala vedle me}. A nahoda jako krava - vidim po ulici letet listek, seberu ho a ani sem tomu neveril, ale fakt to byl ten muj. No jinak jsou tu palmy a tak.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pajo,to je randa.Takze listek nikde,jo?Ja se vubec nedivim - viz. ty Tve ztraty listku napr. v Barcelone.Tam uz Ti ho v Tve vlastni penezence nikdo nebude hledat. :-D Sakra davej si bacha na veci!! Jsi proste pohodar-bordelar! ;-))

DRZ SE!

Tvuj verny Petr :o)
Kdyztak Te cekam v unoru v K.L. ;-)

Anonymní řekl(a)...

Nazdar darku, to je divny, ty prece nikdy nehledas listky, klice, isic ... :o))) Jsem rad, ze jsi cestu relativne dobre zvladnul a uz se tesim na zazitky! Toz si to tam koukej uzivat! Jo a uz Ti nekdo rekl ze jsi Borat ? Cus Jirka
p.s. Do you speak english?

Anonymní řekl(a)...

Jeste jsem zjistoval proc Ti nejde foun a mas jen evropsky roaming, pokud budes chtit svetovy - cili ameriku, tak by se musel aktivovat a vlozit depozit 5000kc, kdyz by jsi chtel, tak Ti to zaridim.

Cus Jirka

Anonymní řekl(a)...

No ale hlavne, ze sem ho nasel, ne? :0 Ale presne sem si rikal, ze je to jak v Barcelone, ale v penezence tentokrat opravdu nebyl. Zatim jen muj svycarsky spolubydlici rika, ze sem nekomu hrozne podobnej, ale nemuze si vzpomenout. Tak bud si vzpomene na Borata, nebo je buzna! Stejne to je divny, pze tady to je nejaka buzerantska ctvrt. Este se poptam, ale zda se mi to tu sama bukvice. Teda nic proti nim, ale kdyz zda se mi, ze tady na me nejak moc cumej a jeden rambo co na me maval byl uplne jasnej. T-mobile sou teda pekny kurvy, pze sem ty roamingovy stranky procital a nic o zaloze pro USA tam nepsali. Jirko, prosim, zkus to nejak pozjistovat a dej mi vedet. Uz jsem rikal o pomoc i Houmrovi, ale spis jsme zatim meli podezreni na potize s N73. Kdyby slo o tu zalohu, tak jim ji tam pls nejak zkus zaplatit. Srovnani bychom pak resili majlem.

Unknown řekl(a)...

cauec, a nebude to spis tim, ze nemas 3-pasmovy mobil?? pze v USA je jina frekvence..jestli si to dobre pamatuju. mrkni na to, drzim peste a at je aklimatizace brzo za tebou, a kapnes na ty spravny lidi..ahoj Peta

Anonymní řekl(a)...

Nazdar draku, prestan tam chvilku honit ty bukvice a vypni a zapni si telefon. Vse by melo byt zarizene. Od ceho sou znami a znami znamejch. :-)))

Jirka VFR zdravi Páju bez VFR.
VFRrrrrrrrr

Pavel řekl(a)...

JEEEESSSS, uz mi to vali mrte SMS! DEKUJU!