4. 11. 2007

Casovy posun

Zde se meni cas vzdy z prvni listopadove soboty na nedeli. Tedy i ted se zde posunul cas. A konecne je to tak srovnane na normalni casovy rozdil. To znamena, ze v evrope je o 6hodin vice. Priklad: pisu blog ted v 17h na Floride a u nas je 23h. Musim priznat ze casovy posun na druhe polokouli me byl prijemnejsi. Kdyz jsem psal navecer, tak to u nas bylo ke cteni uz v poledne :). Vikend probehl zpusobem poznavani okoli. V sobotu jsme jezdili cabrio chryslerem po meste a Tom (nas pan domaci) nam ukazoval co kde je...tak jsme pekne cuceli. Ma kartu na vjezd do nebohatsi ctvrti Fort Laderdaule, tak nas tam povozil mezi domeckama (nektere se podobaly zamkum). Na tom by jeste tolik nebylo. Zajimave je to, ze ve meste jsou nadelane z more kanaly do mesta. Pro srovnani je velikost tech kanalu asi jako u nas Labe. Takze kazdy kdo bydli v te ctvrti ma u sveho zamku zaparkovanou jachtu. Odpolko jsem byl poprve na mistni plazi - vcelku ok, akorat byly takovy vlny, ze se neslo dostat do more, natoz plavat.
Vcera vecer Tom rikal, ze si chce koupit nejakou hracku, ale ze nevi co. Tak sem z legrace nadhodil ze jsem vcera zahled jeden soukromy prodej vodniho skutru. Dneska jsme ho jeli prohlednoout a vyzkouset. Mooc peknej. Akorat ze mel teply motor, kdyz jsme prijeli, tak tam jedem jeste zitra rano pred skolou. Pokud bude vse OK, tak majiteli nabidneme mensi castku nez pozaduje a pokud na to pristoupi, tak ho rovnou pripojime za Tomovo auto.
Sice moc nerozumim, proc chce kupovat vodni skutr, kdyz ma motorovy clun, ale to neva. Nerozumim tady celkove vic vecem. Je uzasny, jak sou amici schopny jet do shopu jen pro mliko ktery je o dolar levnejsi. To ze jejich petilitrem projede dolary 2, to jim asi nedojde. Puvodne sem to chctel tomu nasemu vysvetlit, ale pak jsem se na to vykaslal, protoze je to pro me dobra moznost pro poznavani dalsich veci.
Specialne dneska jsme jeli do Hollywoodu (jinej Hollywood nez ten nejznamejsi) asi 19mil cesty pro maso. Gallon zde stoji 2.95$ (1gallon = 3,8L) Spotreba je zde uvadena v milich na gallon. Tzn., kolik mili na jeden galon ujedou. Tomova velka kara si vezme gallon asi na 14mil. Takze nas cesta v benzinu vysla na cca 8$. Jeden steak masa byl levnejsi o 1$, kupovali jsme jich 5. Logika?
Jelikoz jsem toho cabrioletm nikdy moc nenajezdil, tak sem zjistil nasledujici: 1. v ostrych zatackach se to nejak krouti (aspon chrysler nasich domacich) 2. klimacka klimatizuje, je to prijemne a neni tak teplo, ale slunko pari porad stejne, takze sem v obliceji rudej jako prasatko.
Tak zatim zdravim a dekuju vsem za komentare a podpurne emaily. P.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Pavle, vzdy jsem se chtel kouknout do USA a takhle to mam o dost levnejsi :) Drz se a neprestavej psat svoje postrehy. Lada Peterka

Anonymní řekl(a)...

Dik za podporu Lado! Budu se snazit :) Jak ti jde tvuj obchod?