10. 11. 2007

Zimni kabaty na Floride

Posledni dva dny sem se pokousel o koupi sportovnich sandalu. Zabereto hodne casu, kdyz musim cestovat verejnou dopravou. ( Verejnou dopravou tady jezdi opravdu jen cernosi, bezdecka a socky. Pesky se tady chodi jen z parkoviste do shopu :). ) Asi budu muset udelat nejake rozhodnuti ohledne dopravy - koupit auto, moto nebo apon kolo. Ale porad nevim. Auta jsou tu levnejsi nez u nas, ale rocni platby tu jsou masakr. Ale zpet k sandalum.Byl jsem ve dvou nejvetsich nakupnich centrech a v jednom mensim. Velikost toho mensiho byla asi jako globus na cernym moste. Z toho vseho jsem celkem nasel 4 pary sportovnich sanalu. Z toho 3 nebyly v me velikosti a ctvrte byly cele oranzove :(. Trochu me to sere. Tim spis, ze kozacek a zimnich bot tu je skutecne velmi siroky vyber. Nebo je libo zimni kabat, bundu, horske boty? Vyber opravdu nekolikanasobne vetsi nez u nas. NEPOCHOPIM proc na Floride prodvaji zimni boty a kabaty! Oproti tomu sandale nejsou. To je proste logika v US. Jeste jsem tu ale nevidel snowbordova prkna a lyze, ale verim, ze to tu taky maji. Ted bylo ve zpravach, ze dneska bude velka zima. "jen 76stupnu Fahrenheit". Tj. asi 24 Celsius. Tak proc kabaty? Je to podobne jako spousta vanocnich kycu, ktere zde prodavaji. o u nas uz urcite taky propuka vanocni obchodni silenstvi. Ale vanocni vyprodeje pateho rijna jsem jeste nevidel. Docela jsme se tomu se Svycarem posmali. Nasi domaci nechapali cemu se smejeme.
Jo koupe vodniho skutru nedopadla. Nase hostMother zavolala, ze ji vyhodily z prace a hostFather se rozhod, ze to teda neveme. Skoda, ze nezavolala o 15-20min pozdejc, uz by byl nas :(.

7 komentářů:

Martin řekl(a)...

Kolo bude asi nejlepší, ušetříš a ještě si protáhneš kostru, Leni tam prej taky kupovala kolo. Hele to buď Pájo v klidu, jedna kolegyně mi vyprávěla, když byla v USA u známých, chtěla se jít podívat do nějakýho shopu přes ulici, no a ten její známej ji tam chtěl odvést autem a když říkala, že pujde pěšky, že je to jen přes silnici, tak to nějak nepobral :))))

Anonymní řekl(a)...

Cau Pajo,
nejaklou dobu jsem se odmlcel, ale mam toho ted mrte moc. Navic na me skocil nejakej bacil a nemuzu se z toho nejak vylizat.
Co se tyce pocasi, tak pro ne je 20° zima, tak si kup misto sandalu pekny krokodyly kanady at Ti neomrznou nohy! :o) Tady ted zrovna pada to bily svinstvo a je kolem nuly. Tma i ve dne ... Kdyz jsem videl fotky, tak bych hned za Tebou na par dni vyrazil. Jo a na kolo se vyprdni a kup si H&D !!! Prece nejsi socka aby jsi jezdil na kole ne ?! :o))) Toz zatim se mej a uzivej si!
Bye George VFRrrrrr

Anonymní řekl(a)...

No jak to tam čtu,tak zjišťuju,že by se tam asi Lence líbilo.Prodávají tam kabáty když je venku 24 stupňů.To by bylo něco na ni:)Koukej si tam koupit kloudnýho Lincolna ať jsi jako správnej Amík:)Jinak doufám,že se ti tam líbí a pěkně si to užíváš.A co nějaká ta práce??Zkoušel jsi už něco shánět??Zatím se měj.Čau Ondra.

Martin řekl(a)...

Tak dobrý Pájo ne? Jeden Ti poradí kolo, druhej motork ua třetí auto, tak seš zase tam kdes byl :)

Anonymní řekl(a)...

Rozhodnuto. Dnes po skole jdu koupit kolo. Bud prekecam domaciho at me proda jeho na kterym nejezdi, nebo si koupim novy. Protoze ty autobusy tady jsou fakt jen takova alternativa dopravy.

Martin řekl(a)...

CONGRATULATION, dobrá volba Pájo.

Anonymní řekl(a)...

Dost dobrá volba, dyk pocházíš z venkova, ale nigdy sem tě na kole neviděl, natož pak jezdit. F Emerice nemaj moto? Herzliche gruesse P.