10. 11. 2007

Velke veci ve velke zemi


Prvni den jsem byl naprosto vyrizenej z tech velkech kar, ktery tady jezdej. A jak to tak prohlizim, tak tady je vetsi nejen to . Autobusy, odpadni kose, spotreba benzinu, kamiony, vlaky... Vcera jsem cekal, az jeden vlak projede. Tri lokomotivy na zacatku...tak jsem si kratil chcili pocitanim vagonu. Bylo jich 113 :). Taky obcas vetsi bordel. Ale to zalezi na tom, v ktere casti clovek zrovna je. Nektere casti jsou tak nechutne upravene, ze i nemecke vilove oblasti jsou oprotitomu slaby prumer. Naopak ctvrti "indianu" a cernych kolonii jsou fakt humac. Vlastne jsou tady docela slusny rasisti. Cernosi jak se zatim zda uklizej, prodavaj ve fast foodech, makaj na stavbach. Bili nakupujou, vlasni shopy, bary, delaji v kancelarich, skolach... Nejak me to unika, jak je to mozny. Samo, ze clovek taky potka cernocha v obleku, ale alespon tady je to velka vyjimka.
Ted uz me ty auta tolik velky nepripadaji. Asi uz je to prvni prekvapeni pryc. Hlavne je super, ze posledni tyden je luxusni pocasko. Oni teda tvrdi, ze je docela zima. Rano bylo jen 75Faranthait! To je ale katastrofa, panecku (rikam si v ducu). to bejt u nas alespon pres cely leto, tak sem happy. 75F = 24Celsius. Ve skole se to kazde pondeli meni. Odchazeji studenti a novi prichazeji. Ted je nas ve tride zase 6. Coz je pry parada, protoze pres leto je nemozne mene nez 8, pricemz 9 je v nasi skole maximum. Jsou i skoly, kde je maximum vyssi, ale to jsem nechtel. Muj spolubydlici svycar ma v dopoledni tride 11 lidi a to uz je podle me moc. Jinak zustavam stale v urovni 3. A jeste jsem za ni rad. Nejak pritvrdili, zkousej na nas mluvit zkracenyma tvarama jako she`ll , he`ll, we`ll, gona, wana....no obcas poberu i celou vetu :)). Ale casem se to urcite zlepsi.
Zdravi P.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pafko, zjisti prosím, termín rodičáku, že bychom přijeli. Ať viděj, že máme o kluka zájem. m + t

Anonymní řekl(a)...

Hujer: Tady sem si dovolil svesticky z nasi zahradky...

Anonymní řekl(a)...

No čauky Pájo...tak jsem se konečně dostala na ten tvůj blog..a je to super..určite zavítám zas,abych si početla jak si užíváš života:)
Tak se tam měj krásně a nezlob.pa Brodská Hanča.

Martin řekl(a)...

Řezat, řezat a řezat, ... hlavně tam buď Pájo na učitele slušný, pomáááhej slabšíííím, ...a silnějším ustupuuuuujjjj .............

Anonymní řekl(a)...

Nazdar ejmericane,

Jedna informace. Vcera vecer si tak lezim v posteli a najednou telefon. Leontyn mi vola, ze si neco veze v dodavce. No nebylo to tezky uhadnout. Uz vis? Prvni pismeno je H a poslední D. Jeste je mezi tím &. JJ je to H&D. Kdybych nemel kontrolku, tak jsem se jel hned mrknout. Toz nebud sracka, kolo nech detem a kup si poradny H&Dcko! Toz se mej a chran si zada v ty tvy ctvrti. :o)

Martin řekl(a)...

Nééé Pájo nevzdávej se, jedině kolo, kolem ku zdraví. Bicycle race!!!

Anonymní řekl(a)...

Pajo ja Ti doporucim jedine TUK-TUK! Budes dobry exot a budes se treba citit jako v Thajsku. ;-) Jinak me unorove snorchleni v Malajsii nevypada dobre - na ostrovech jsou monzuny. :-((( Ale nejak to vymyslim. ;-)

Drz se,
Petr